Race-evenement op Croix-en-Ternois

13 t/m 15 april 2018

Donderdag arriveerden Martin en Finn de Bruin na een drukke voorbereiding op Croix-en-Ternois voor het eerste raceweekend in de Yamaha R3 cup. De voorbereidingen voor dit weekend waren nog druk. Het nieuwe Gimoto racepak moest nog opgehaald bij Casco Sportivo en het motorblok moest nog gerepareerd worden, nadat het tijdens de voorjaarstraining op Lédenon, in Frankrijk, lek was geraakt. Niettemin waren ze er klaar voor.

Vrijdag begon De Bruin, met een dag vol vrije trainingen, op een natte baan. De regenbanden gingen er de eerste sessie onder en vanaf de tweede sessie werd er, op een opdrogende baan, met slicks gereden. In de ochtend ging het redelijk. De Bruin zat nog 4 seconden van zijn streeftijd af. In de middag werd het weer beter en werden de tijden verbeterd. Dit mede doordat de gearing werd aangepast.

Zaterdagochtend werd de eerste kwalificatie vanwege de mist uitgesteld. Toen het weer beter werd, ging deze dan uiteindelijk van start. Door een goede samenwerking van De Bruin met zijn teamgenoot bij het PearleGebben Racing Team, Kevin Mijwaart, kon De Bruin zich als tweede kwalificeren. Hij moest Mijwaart voor laten gaan. Een goede prestatie van De Bruin, die niet graag op Croix-en-Ternois rijdt.

Zaterdagmiddag werd de tweede kwalificatie verreden. De Bruin wist weer een tweede plek te bemachtigen achter Mijwaart. De laatste vijf ronden van de kwalificatie had hij alleen gereden en laten zien dat zijn racepace goed was. Hij bleef rondjes van 59 seconden rijden.

Zondagochtend had De Bruin tijdens de eerste wedstrijd een slechte start. Hij maakte een wheelie en mistte daardoor de aansluiting bij Mijwaart en Jeffrey Buis, de nummers één en drie van de kwalificatie. Twee ronden lang was hij met twee andere coureurs verwikkelt in een strijd om de derde plek. Toen hij ze eenmaal voorbij was, reed hij bij ze weg.  Deze wist hij uiteindelijk te bemachtigen, maar toen lag hij al 5 seconden achter op Mijwaart en Buis. Uiteindelijk wist hij als derde over de streep te komen.

Zondagmiddag werd de tweede wedstrijd wederom 20 minuten uitgesteld. De Bruin voelde zich goed en ging redelijk goed van start. Na de eerste ronde wist hij de kop te pakken, gevolgd door Mijwaart. Langzaam trokken ze met zijn tweeën een gaatje. De Bruin bleef tot drie ronden voor het einde aan kop rijden, maar doordat de Bruin een foutje maakte in de laatste bocht en iets wijd ging, werd hij voorbij gegaan door Mijwaart.  Even later kwam de Bruin uit de slipstream van Mijwaart, maar die remde later en hield zijn positie. De laatste ronde pakte de Bruin een slipstream en reed Mijwaart voorbij. De rest van deze ronde heeft de Bruin verdedigend gereden en kon Mijwaart hem niet meer voorbij komen. Zo  pakte de Bruin de  overwinning. Gevolgd door Mijwaart en een seconde of 5 daarachter Jeffrey Buis.

“Het is nog steeds niet een favoriet circuit van mij. Er zitten veel hobbels in en het is erg kort. Daar hou ik niet van”, aldus de Bruin.

Deze uitslag betekent dat de Bruin en Buis gedeeld eerste plaats bezetten in het klassement in de Yamaha R3 cup, met daarachter Mijwaart op één punt achterstand.

De Bruin voelde zich het hele weekend sterk en de samenwerking in het Pearle Gebben Raceteam met de nieuwe coureur, Kevin Mijwaart, bevalt uitstekend. De sfeer in het team is erg goed. Over twee weken volgen de volgende wedstrijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *