Imponerende zege de Bruin in Yamaha R3 cup

28 en 29 april 2018                  

Finn de Bruin heeft uitstekend gepresteerd tijdens de races op het circuit van Oschersleben in Duitsland. De Yamaha R3 cup reed hier samen met het IDM. Het IDM hanteert andere regels, zo mogen de motoren bijvoorbeeld meer vermogen dan in de Yamaha R3 cup, waar ze met standaard motoren rijden.

De vrije trainingen van vrijdag verliepen al positief. De Bruin kon een tijd neerzetten die hij vorig jaar in de kwalificaties pas neerzette. De eerste kwalificatie verliep ook prima. De Bruin kon een zevende tijd in het gezamenlijke klassement neerzetten en werd eerste in de Yamaha R3 cup. Na de eerste kwalificatie werd er aan de motor gesleuteld, omdat die instabiel voelde. In de tweede kwalificatie bleek dit een goede zet te zijn. Wel bleek dat de motoren van het IDM duidelijk meer vermogen hadden, want de Yamaha van de Bruin kon hen niet voorbij in de slipstream. Ze reden zo van hem weg. Trainer Joey Litjens heeft Finn nog een enkele aanwijzing gegeven om nog sneller te kunnen gaan.

De eerste wedstrijd ging Finn goed van start van een zevende plek. Hij was in duel met een aantal IDM rijders. Al snel had hij enkele seconden voor op de nummers 2 en 3 van de Yamaha R3 cup. Toen hij dit door had, heeft hij heel bekeken de race uitgereden en heeft niets geriskeerd in het gevecht met de IDM rijders. Hij eindigde op de 6e plek overall en 1e in de Yamaha R3 cup, met 10 seconden voorsprong op de volgende Yamaha R3 cup rijder.

De tweede race was eigenlijk hetzelfde verhaal. Finn is toen al eerder op safe gaan rijden en eindigde als 8e in het gezamenlijke klassement en als 1e in de Yamaha R3 cup. Erg sterk gereden van de Bruin dus. Trainer Joey Litjens, zelf ex-coureur, was onder de indruk. Hij heeft zelden iemand zo sterk en gedreven zien rijden.

De Bruin staat nu dus stevig aan kop in het klassement. Mede doordat Jeffrey Buis, waar hij gezamenlijk de leiding mee had in het klassement, in de eerste wedstrijd gediskwalificeerd werd, doordat zijn motor niet voldeed aan het technisch reglement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *