Derde evenement Yamaha R3 cup Mettet

Vrijdagmiddag na het laatste examen van Finn, zijn we vertrokken naar Mettet. Rond half negen waren we op het circuit.

Zaterdagochtend begon de eerste kwalificatie om 10.15 uur. De motor was thuis zo afgesteld, zoals Finn en Martin dachten dat hij geschikt was voor dit circuit. Finn reed een goede kwalificatie. Hij behaalde de tweede tijd, maar dat was niet de tijd die hij in gedachten had. Finn reed met nieuwe laarzen, maar die zaten niet lekker. Hij bleef er mee haken, dus in de kwalificatie even de pitstraat in gereden en laarzen verwisseld. Verder was de motor erg onrustig en gedroeg zich niet zoals verwacht.

Een tweede tijd was goed, maar Martin en Finn hadden, na overleg, toch besloten om de settings te veranderen. Ook de clipons werden verwisseld. (dat zijn de losse stuurhelften)

De tweede  kwalificatie werd verreden om 12.20 uur. Het was toen al erg warm, zo’n 26 graden. Finn wist zijn tijd te verbeteren, maar teamgenoot Kevin Mijwaart, verbeterde zijn tijd ook weer, doordat hij de slipstream pakte van Finn. Uiteindelijk was Kevin als eerste gekwalificeerd en Finn als tweede. Beiden lieten een goede racepace zien. Ze reden continu rondjes van 1.13, terwijl dat bij de rest van de deelnemers niet zo was. Dat gaf vertrouwen voor de wedstrijd.

Om 16.00 uur ging de race van start. De baantemperatuur was erg hoog, 49 graden. Finn had een matige start en kwam als tweede de bocht door, achter Kevin Mijwaart. Al snel wist hij Kevin in te halen en lag hij aan de leiding. Finn en Kevin lagen de hele race door dicht bij elkaar. Dan weer 0,2 seconden verschil en dan weer 0,8 seconden. Wel reden ze samen de rest van het veld op steeds grotere achterstand. In de laatste ronde ging Kevin Finn voorbij, waarna Finn al iets later Kevin weer voorbij kon gaan. Finn kwam als eerste de laatste bocht uit, maar het rechte stuk  tot de finish was nog lang. Bijna kon Kevin Finn in de slipstream voorbij, maar Finn pakte toch de overwinning, nipt voor Kevin. Het verschil was 0,066 seconden. Nummer 3 kwam 10 seconden later over de streep.

Zondagmiddag om 16.20 uur was pas race twee. De ochtend werd gebruikt om alvast wat op te ruimen en in de middag werd er eerst door het team naar de WSBK gekeken. PearleGebben teamgenoot Dennis Koopman rijdt daar mee in de supersport 300 klasse en Michael van der Mark had zaterdag al goed gepresteerd. Nu er tijd voor was, wilden de mannen de races zoveel mogelijk zien.

De hele dag zag het er al bewolkt uit en er was regen en onweer voorspeld. De weerberichten werden goed in de gaten gehouden, om zo nodig op tijd naar regenbanden over te gaan.

Het bleef gelukkig droog. De tweede rac was ongeveer een herhaling van de eerste race. Met dit verschil dat er achter Finn een groepje van vier man zat, waarin flink werd gestreden. Het bleef wel spannend, maar Finn heeft de hele race op kop gelegen vanaf twee bochten na de start.

Er was dus een dubbel podium voor Finn. Teamgenoot Kevin Mijwaart werd twee maal tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *