Races op Zolder

Het weekend van 6 t/m 8 juli stonden er twee wedstrijden op het circuit van Zolder op het programma. Er werd door de Yamaha R3 cup gereden samen met het IDM Supersport 300. Weer een evenement met gecombineerde klasses.
Vrijdag waren er vrije trainingen en dat ging vrij goed. Finn was nog niet helemaal tevreden, maar zette een goede tijd neer.
Zaterdag waren de kwalificaties. De eerste ging redelijk. Finn zette de zevende tijd algemeen en de tweede tijd van de R3 cup, achter teamgenoot Kevin Mijwaart. Dit was niet helemaal zoals Finn het wilde, dus werk aan de winkel voor kwalificatie twee. Na overleg met de nieuwe teammanager van het Pearle Gebben Raceteam, voormalig GP coureur Jasper Iwema, werd besloten de settings aan te passen. De bedoeling was om deze in de tweede kwalificatie uit te proberen, maar helaas ging Finn in de eerste ronde onderuit en kon niet verder rijden. Finn had een zere nek en spierpijn en van de motor moest allerlei kuipwerk, de voorvorkpoten en andere onderdelen worden vervangen. De helm, gesponsord door Motoport Hippolytushoef, was ook afgeschreven. Het pak moest ook hier en daar hersteld worden.
Tot ’s avonds laat is er aan de motor gesleuteld om deze klaar te krijgen voor de wedstrijden van zondag. Dat lukte.
Zondagochtend in de warm-up kon Finn de nieuwe settings uitproberen. Het voelde goed. Klaar voor de races dus.

De eerste race was heel spannend. Vlak na de start lag Finn op een achtste plaats. Hij had dus wat inhaalwerk te doen. Dat lukte goed. Teamgenoot Kevin Mijwaart had een goede start en lag een stukje voor, maar langzaam maar zeker kwam Finn dichterbij en ontstond er een groep van ongeveer zes rijders waarin flink gestreden werd. Het was stuivertje wisselen. Zo lag Finn eerste om even later weer vijf plaatsen achter te liggen. De laatste ronde ging Kevin als eerste de eerste bocht in. Er werd flink gestreden. Finn en Kevin gingen tegelijk de laatste bocht in. Kevin wist net iets sneller over de streep te komen. Kevin Mijwaart dus eerste, Finn de Bruin tweede en Thom Molenaar derde.

De tweede race lag Finn na de eerste twee ronden 2,5 seconden achter de nummer 1. Hij had dus wat goed te maken. Langzaamaan pakte Finn iedere ronde een beetje winst en liep op de nummer 1 in. Hij had zelfs de snelste raceronde van de R3 cup neergezet. Vanaf toen werd er door Finn gestreden met Kevin Mijwaart en IDM rijder Milan Merkelbach. De laatste ronde kwam Finn op kop door. Helaas moest hij een plek weggeven in de strijd die volgde. Hij kwam als tweede Yamaha R3 cup rijder over de streep. Het podium was hetzelfde als in de eerste race. Finn baalde dat hij weer, net als in de eerste race, de eerste plaats misliep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *