Gamma Racingday 2018

Gamma Racingday 18 en 19 augustus:

De rijders van de Yamaha R3 cup hadden het weekend van 18 en 19 augustus minder tijd om zich voor te bereiden op de race dan tijdens een ander evenement. Er werden op zaterdag twee kwalificaties verreden, gevolgd een race op zondag. Om alvast goed voorbereid te zijn, had Finn anderhalf week voor dit evenement een dagje op Assen getraind, wat positief uitpakte.

Zaterdagochtend om 8.00 uur was de eerste kwalificatie voor Finn. De baan temperatuur was nog laag, dus de verwachting was dat de tijden die gezet zouden worden later op de ochtend in de tweede kwalificatie verbeterd zouden worden. Niettemin was het belangrijk om een goede tijd neer te zetten en de juiste afstelling te vinden.

Finn ging goed van start. Hij was er dit weekend op gebrand om de race te winnen, daar de nummer twee in het klassement hem nadert in de puntenstand van het klassement. Finn wist zich met oude banden als vierde te kwalificeren. Natuurlijk was hij daar niet tevreden mee. Verder stonden de settings niet optimaal. De banden werden verwisseld en de giering aangepast.

De tweede kwalificatie was om 10.45 uur. Finn pakte al snel de eerste plaats, maar verloor die aan Vasco van der Valk, die bij Finn in de slipstream meeging en daardoor een tiende seconde voor hem eindigde. Niettemin een goede uitgangspositie voor Finn. Finn was tevreden. De motor voelde goed en hij had vertrouwen in de race.

Zondag trok de Yamaha tent veel bekijks van bezoekers. Er werden rond de 100.000 bezoekers verwacht en velen van hen bezochten de paddock.

Om 13.52 uur ging de race van start. Na de eerste ronde lagen Finn de Bruin en zijn concurrent Kevin Mijwaart een klein stukje voor op de rest. Spannend dus. Bij de tweede doorkomst lag Finn aan kop met een kleine voorsprong op een groepje van vijf daarachter. Finn wist de gehele race een kleine voorsprong te behouden terwijl er achter hem onderling flink werd gestreden. Drie ronden voor het einde kwam de groep dichter bij Finn. Dat lag in de lijn der verwachting, daar die groep slipstreamend snelle tijden kon rijden, terwijl Finn eigenlijk in z’n eentje zijn rondetijden zette. In de voorlaatste ronde verschoof Finn naar de tweede plaats. In de laatste ronde werd er onderling flink gevochten. Finn probeerde Jeffrey Buis, de koploper, nog te passeren, maar moest hem op 44 duizendste van een seconde voor laten gaan. Niettemin deed Finn goede zaken voor het klassement. Hij wist de nummer 2, Kevin Mijwaart, achter hem te laten en loopt weer vier punten op hem uit. Hij heeft zijn koppositie in het klassement dus weer verstevigd.

 

Er zijn nog vier races te verrijden in de Yamaha R3 cup.

De eerstvolgende is in het weekend van 8 en 9 september tijdens het IDM op Assen. De laatste twee zijn op 29 en 30 september op het circuit van Hockenheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *