Finn geselecteerd als bLU cRU rijder voor Yamaha in de WorldSSP300 2019

Van 1 t/m 3 november heeft Finn een masterclass gehad in Latina (Italiƫ). Hier kreeg hij de mogelijkheid om zowel op als naast de baan te laten zien dat hij de tips van ervaren mannen als Galang Hendra Pratama en Michael van der Mark gebruikte om progressie te boeken. Naast Finn waren ook zijn teamgenoot Kevin Mijwaart en Jeffrey Buis aanwezig. Ook de beste Yamaha R3 coureurs uit Spanje, Frankrijk Engeland en Italiƫ waren er.
Onder zeer natte omstandigheden werd de eerste dag pas in de middag aangevangen met de praktijk sessies op de baan. De ochtend werd besteed aan fysieke training en 1 op 1 gesprekken tussen de coureurs en de bLU cRU staff, omdat het zo hard regende, dat het niet verantwoord was om de baan op te gaan. De tweede dag was het beter, maar droog werd het niet. Zodoende hebben de coureurs alleen op een natte en half droge baan kunnen rijden.
Na afloop vertelde Finn dat hij eigenlijk niet geheel tevreden was over het rijden zelf;
“Ik heb er zeker van geleerd en merkte dat ik aan de hand van adviezen sneller ging, maar ik heb te weinig gepusht”.

Toch waren de prestaties van deze dagen en van het afgelopen seizoen voldoende bevonden om Finn te selecteren als bLUcRU rijder in het WorldSSP300 van 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *