Aragon

Verslag van Finn

Begin April heb ik het eerste raceweekend in de WorldSSP300 gehad.
We begonnen het weekend met erg veel vertrouwen aangezien we upgrades voor de motor hadden gekregen die ons dichter naar de Kawasaki’s en KTM’s zouden moeten brengen. De eerste training reden we maar 2 geklokte rondjes om de banden te sparen. Het was namelijk erg koud op en rondom de baan en we wilden de banden niet al in sessie 1 kapot rijden. De tweede sessie mocht ik de hele sessie rijden en kon ik wat meer pushen. Ik kon een goede tijd neer zetten, maar was nog niet tevreden. De quickshifter deed het in deze sessie niet en de achterkant gleed veel met het aanremmen.

Voor de derde vrije training op zaterdag hadden we een nieuwe quickshifter en een aanpassing om het glijden van het achterwiel op te lossen. Hierdoor kon ik mijn tijd nog wat verder aanscherpen, maar ik was er nog niet tevreden mee. Voor de superpole wilde ik een 2.08 rijden. Dit was uiteindelijk ook nodig om je meteen te kwalificeren voor de race. Ik wilde achter de KTM’s aan, maar dit mislukte en ik raakte in de stress. Hierdoor ging ik te gespannen rijden en kwam ik niet onder de 2.10. De tijd was goed voor de 42e plek, wat betekende dat ik de last chance race moest rijden. Dit is nieuw in het kampioenschap en het is een race die gaat tussen de rijders vanaf plek 31 tot de laatste. Alleen de eerste 6 van deze race mogen nog meedoen met de echte race op zondag. Het doel was dus om bij deze eerste zes te komen.

Ik was gefocust voor de race en wilde mijzelf graag bewijzen aan het team. Ik had een matige start en verloor een aantal plekken. Ik kon deze redelijk snel weer terug pakken en kon het tempo goed volgen van de kopgroep. Ik kon alleen niet een vuist maken en mijzelf naar voren knokken. Er gingen 4 rijders in 2 verschillende crashes voor mijn neus onderuit waardoor er 2 keer een gat ontstond tussen de groep en mij. Dit kon ik wel telkens dicht rijden, maar ik kon erna niet inhalen.
Toen 4 rijders voor mij een foutje maakten en ik er gemakkelijk langs kon gaan deed, ik dit en lag ik 5e in de race. Tijdens het aanremmen van de bocht remde ik alleen iets te laat en reed bijna in op degene die 4e lag. Hierdoor moest ik iets rechtdoor en ineens zat daar iemand die tegen mij aan stuurde. Hierdoor viel ik hard op mijn achterhoofd en rolde ik nog een paar keer door. Toen ik opstond merkte ik meteen dat er wat mis was met mijn hand. Ik werd naar het medisch centrum gebracht en hier hadden ze een x-ray gemaakt. Hieruit bleek dat ik mijn rechter duim had gebroken. Einde raceweekend was het door de crash sowieso al, maar nu mis ik waarschijnlijk ook de enige thuisrace van dit seizoen.

Erg jammer om het seizoen zo te beginnen, maar that’s racing. Er kan van alles gebeuren en regelmatig gebeurt het ook. Ik weet dat ik voor de volgende race beter moet rijden tijdens de superpole zodat ik de last chance race niet hoef te rijden. Leermomenten genoeg voor het eerstvolgende evenement dat ik weer kan rijden.

           

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *