IMOLA

10 t/m 12 mei was de eerstvolgende wedstrijd in het WSSP300 kampioenschap.

Finn wist van tevoren dat het niet gemakkelijk zou worden omdat het technisch een moeilijk circuit is en hij hier nog niet eerder had gereden.

Finn begon goed en kon zich iedere sessie iets verbeteren, maar helaas was het niet voldoende om in 1 keer door te gaan naar de race die op zondag zou plaatsvinden. Finn heeft de Lastchange race dus moeten rijden om kans te maken op de echte race (voor punten) op zondag.

Hieronder een kort verslag van Finn hoe hij deze race heeft beleefd.

Vandaag ging niet zoals ik had gehoopt.
De derde vrije training kon ik mezelf nog iets verbeteren, maar m’n rondetijd was nog niet naar m’n zin.
De Superpole kon ik mezelf niet voldoende verbeteren. Ik had 38e tijd totaal en dat betekende dat ik de Last Change Race moest rijden.
Vanwege een penalty voor een rijder voor me, Startte ik vanaf plaats 7.
Ik had een slechte start en geen goede eerste ronde. Daarmee waren we de aansluiting met de eerste 8 rijders kwijt en lag ik 12e.
Ik pushte wat ik kon, maar kon niet voldoende een vuist maken in het groepje waar ik in reed. Uiteindelijk ben ik 9e geëindigd en heb mezelf daarmee helaas niet geklasseerd voor de race op zondag.
Direct na de race heb ik samen met m’n data-man gekeken waar ik tekort kom en ik weet waar ik aan moet werken.

Over 2 weken ga ik samen met 4 andere bLUcRU rijders naar de ranch van Valentino Rossi om daar te trainen op verschillende aspecten in de motorsport. Hier heb ik erg veel zin in en ik hoop hier veel te leren, zodat ik in de resterende WSSP300 wedstrijden beter kan presteren.                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *