Wedstrijdevenement Jerez

7 t/m 9 juni heeft Finn het vierde wedstrijdevenement in de WorldSSP300 gehad.
Na de VR46 Mastercamp, ging Finn zeer gemotiveerd naar dit evenement in Jerez (Spanje), omdat hij tijdens deze Mastercamp heel veel tips had gekregen van Nicolo Antonelli (een moto3 rijder in de MOTOGP).
De eerste vrije training op vrijdagochtend begon niet zo goed. Finn kwam na de tweede ronde de pit in, omdat hij electrische problemen had. Uiteindelijk kon hij een kwartier na aanvang van de vrije training er voor gaan. Hij probeert de tips, die hij op het MasterCamp van Antonelli had gekregen, toe te passen. Dat is nog wat lastig soms.
Samen met Andrea (z’n monteur) heeft hij de data besproken en werd de motor nog wat aangepast.
Het team was tevreden en Finn zelf was redelijk tevreden.
De tweede vrije training ging vanaf het begin goed. Finn heeft veel in z’n eentje gereden en wist z’n tijd met 2,4 seconden te verbeteren.
Er waren na deze training nog een paar aanpassingen aan de motor gedaan, zodat Finn op zaterdag in de derde vrije training nog iets harder zou moeten kunnen.
De derde vrije training op zaterdagochtend voelde goed. Finn reed nog iets sneller, maar wist dat het nog harder moest in de kwalificatie om direct door te kunnen naar de race.
Tijdens de kwalificatie ging het helaas niet zoals Finn had gehoopt. Hij had niet het gevoel met de motor om er volledig voor te kunnen gaan en heeft niet een goed groepje kunnen vinden om, via slipstream, een snelle tijd neer te zetten. Dit betekende dat Finn via de last chance race moest proberen om toch nog de race voor punten te kunnen rijden.
In de last chance race ging het niet lekker. Finn kon prima meekomen met de jongens voor hem, maar kon ze niet passeren. Hij lag 12e toen het noodlot in de voorlaatste ronde toesloeg.
3 coureurs gingen voor hem onderuit. En Finn z’n motor gleed onderuit door de onderdelen van de andere motoren die daar lagen.

            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *