Zomerstop

De zomerstop is al weer even onderweg, maar dat betekent niet dat Finn heeft stilgezeten.
Eind juli is Finn voor een week in Italië geweest voor training. Zowel Fysiek als met een R3.
Hieronder een kort verslag van hoe dat is verlopen

Trainingsstage Italië 19 t/m 27 juli

Eind juli ben ik naar Italië afgereisd voor een trainingsstage. Deze training was door team Trasimeno georganiseerd in samenwerking met Yamaha blUcrU.

Ik kreeg onderdak bij Fabio, één van de monteurs van team Trasimeno. Fabio woont met zijn vrouw op drie kwartier rijden van Rome en verschillende kleine circuits.
De week begon met twee dagen achter elkaar fietsen. Elke dag reden we 50 km. Na het fietsen kon ik ontspannen. Ik had bij Fabio een eigen kamer en kon m’n eigen gang gaan. Er werd twee maal per dag echt Italiaans warm gegeten en ik heb ontdekt dat dat niet helemaal mijn smaak is.

Op de derde dag gingen Fabio en ik naar het circuit van Latina om met de R3 te trainen. Ik ken dat circuit al, omdat ik daar in 2018 tijdens de selectiedagen van de blUcrU al had gereden. Ik had superveel zin om te rijden.

In de zesde ronde van de eerste sessie ging het niet goed. Ik kwam in het gras, maakte een highsider en werd twee meter de lucht in geslingerd en kwam een tiental meters verder op de grond terecht. Ik had pijn in mijn knieën en rug en kon niet zelf opstaan. Ik ben toen naar het ziekenhuis vervoerd, waar ik zes uur op het ambulancebedje heb moeten wachten voordat er foto’s werden gemaakt. Ik had ondertussen veel pijn in mijn rug en het voelde net als in Mugello, toen ik de scheur in mijn ruggenwervel had opgelopen. Ik was bang voor eenzelfde blessure.

De uitslag van de foto was gelukkig goed. Niets gebroken. Dat betekende dat ik het ziekenhuis mocht verlaten. Fabio kwam me ophalen met de auto. Fabio regelde voor de dag erna een CT scan voor mij bij een bevriende arts, want we wilden zeker zijn dat alles met m’n rug goed was, omdat het nog erg veel pijn deed (Fabio is zelf tevens paramedicus).
De CT scan liet gelukkig ook geen verontrustende dingen zien. En, zoals dat in Italië gaat, de volgende dag gingen Fabio en ik weer meteen op de fiets. De spieren soepel maken. Ondanks de pijn en blauwe plekken, ging dat redelijk goed.

Drie dagen na de crash heb ik alweer getraind met de R3 op hetzelfde circuit. Ik vond de samenwerking met Fabio erg prettig. We hebben veel geëxperimenteerd met de settings; hoogte, afstand, demping etc. Dat voelde erg goed voor mij.

De laatste dag werd afgesloten met een fietstocht richting en door Rome. Helaas zat ik door de crash minder op de motor deze trainingsweek dan ik had gehoopt, maar ik ben wel blij dat ik er met een minder ernstige blessure af kwam, dan waar we eerst voor vreesden. Verder heb ik veel geleerd van de samenwerking met Fabio. Kortom een zeer goede week dus!

                                                  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *