Nieuw seizoen, nieuwe start…

Afgelopen seizoen heeft Finn in het WSSP300 kampioenschap gereden onder de vleugels van het italiaanse team Trasimeno. Helaas zijn de verwachtingen die Finn had voor dat seizoen, door diverse omstandigheden, niet uitgekomen. Finn had door het jaar heen, voor zichzelf, moeilijke momenten te verwerken en is gedurende het jaar de “passie” voor het racen verloren.

Lange tijd heeft Finn nagedacht of hij verder wil in de racerij en zo ja, in welke vorm.

Dit is ook de reden dat de website lange tijd heeft stilgelegen. Er werden geen updates geplaatst.

Begin van 2020 had Finn de beslissing genomen om verder te gaan in het ONK en wel in de Supercup 600 van de OWcup. De wens is uiteindelijk om vervolgens weer in een internationaal kampioenschap actief te zijn, maar voor nu vindt Finn het belangrijk om plezier en zelfvertrouwen terug te vinden.

Eind maart was de eerste training eigenlijk gepland op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Helaas stak COVID-19 daar een stokje voor.

Afgelopen weekend kon, na lange tijd, eindelijk weer getraind worden met de Yamaha YZF R6. Finn heeft op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2 testdagen gehad. Deze training had veel verschillende weersomstandigheden in petto en Finn heeft dan ook een zeer goede 2 testdagen gehad op het circuit van Assen. Na afloop was het resultaat een lachende tevreden Finn de Bruin. Een goed begin van een vreemd seizoen in 2020.

fotocredits: JTS fotografie

Of en in welke vorm er nog wedstrijdevenementen gaan plaatsvinden is afhankelijk van regels en mogelijkheden.

voor nu blijft het bij trainingen, maar dat geeft Finn mooi de gelegenheid om de R6 onder de knie te krijgen en er fatsoenlijke rondetijden mee te rijden. Zodoende zal Finn tegen de tijd dat er weer wedstrijden gereden mogen worden, beter zijn mannetje staan.

fotocredits: Ronald Woest

Eind van deze maand en begin van juli zal Finn wederom trainen. 26 juni op het circuit van Zandvoort en 27 juni en 1 juli op het circuit van Assen.

We zullen regelmatig een update plaatsen op deze website en volg Finn ook op Facebook (Finn de Bruin #4).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *