1e wedstrijd beter dan verwacht

De eerste wedstrijd van Finn op de Yamaha R6 ging beter dan verwacht. Lees hieronder zijn eigen verhaal:

Gisteren was het eerste officiƫle race evenement van de Open Wegrace Cup.
In de ochtend hadden we een kwalificatie, in de middag nog een 2e kwalificatie en 1 race.
We wisten dat het in de middag waarschijnlijk zou gaan regenen dus moest ik in de eerste kwalificatie een goede tijd neerzetten.
In de eerste vliegende rond reed ik direct een 1.46.6 wat een persoonlijk record was en de ronde daarna reed ik een 1.46.0. De laatste ronden wilde ik nog aanzetten, maar de sessie werd gestopt met een rode vlag. Desalniettemin was mijn tijd 1.46.0 genoeg voor plek 5 op de startgrid.
De tweede kwalificatie was zoals verwacht nat. Ik ging toch de baan op om in ieder geval in het nat ook een gevoel te krijgen met de motor voor het geval dat de race ook nat zou zijn. Ook in de regen reed ik een persoonlijk record en ik was klaar voor de race.
Race:
Ik had een perfecte start en lag voor bocht 1 op de 3e plek. Ik wilde heel graag proberen mee te rijden met de snellere jongens die voor mij hadden gekwalificeerd, maar omdat ik dit zo graag wilde probeerde ik het teveel en ging ik wijd in bocht 3. Ik werd ingehaald en lag 4e. Met het ingaan van bocht 4 volgde ik de lijn van de rijder voor mij, maar hierdoor had ik een slechte exit opkomen rechte stuk. Ik werd direct ingehaald door nog een rijder en lag weer 5e. De rest van de ronde heb ik geprobeerd van de rijders te leren en ze bij te houden. Dit lukte niet en ik kwam al snel op een eenzame 5e plek te rijden. De rest van de race heb ik constant gereden en de 5e plek vastgehouden.
Ik ben erg blij met dit resultaat en ik hoop de volgende week weer een stap dichter naar de top te kunnen zetten!
Volgende week race 2 en 3. #ZININ

 

18 juli rijdt Finn 2 races, wederom, op het TT circuit van Assen. Op 17 juli heeft hij eerst nog een trainingsdag. Na een goed begin, vorige week, zijn de verwachtingen dat we tijdens deze dagen wederom iets dichter bij de top kunnen komen.

kwalificatie 09.56 – 10.16, race 1 13.08, race 2 15.53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *